Προϋποθέσεις για Αγορές Χωρίς ΦΠΑ

Αγορές-με-τιμολόγιο-χωρείς-φ.π.α.-δείτε-πως

Σύμφωνα με το νόμο 4484/2017, άρθρο 39α, παράγραφος 5 & 6 του κώδικα Φ.Π.Α., δε χρεώνεται Φ.Π.Α., εφόσον ισχύουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Τα εμπορεύματα είναι : Laptop ή Κινητά Τηλέφωνα, ή Ταμπλέτες (Tablets). Απαλλάσσονται μόνο οι πλήρεις συσκευές. Δεν απαλλάσσονται εξαρτήματα (π.χ. δίσκοι, RAM, μπαταρίες, κτλ που πουλιούνται ξεχωριστά, υπόκεινατι σε Φ.Π.Α.).
  2. Για την συναλλαγή εκδίδεται τιμολόγιο (Όχι απόδειξη λιανικής)
  3. Ο αγοραστής υπόκειται στο “κανονικό καθεστώς ΦΠΑ” (δηλαδή καταθέτει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ). Προσοχή: Δε χρεώνεται ΦΠΑ, ΜΟΝΟ αν ο αγοραστής αποδείξει στον πωλητή ότι έχει αυτή την ιδιότητα, με κάθε πρόσφορο αποδεικτικό στοιχείο (Π.χ. εκτύπωση των “στοιχείων μητρώου” από την εφαρμογή ” Προσωποποιημένη πληροφόρηση”στο σύστημα “Taxisnet” με ημερομηνία εκτύπωσης την προηγούμενη της συναλλαγής).
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Στις ηλεκτρονικές παραγγελίες, δεν έχουμε τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε το Φ.Π.Α., και έτσι, ο Φ.Π.Α. θα φαίνεται στην παραγγελία. Όμως στην τελική τιμολόγηση, δε θα χρεώνεται Φ.Π.Α.. Αν ο πελάτης προπληρώσει με κάρτα ή PAYPAL ποσό που συμπεριλαμβάνει Φ.Π.Α., το ποσό Φ.Π.Α. θα επιστραφεί στον αγοραστή, εφόσον πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ηλεκτρονικό Κατάστημα Η/Υ - Ταμειακά Συστήματα | PCSALES.gr